fbpx

Compressoren

Een professionele compressor voor uw werkplaats

Een compressor is een onmisbaar hulpmiddel in elke werkplaats en op de bouw. Het is belangrijk om de juiste compressor te kiezen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de werkplaat of bouwplaatss. Er zijn twee belangrijke soorten compressoren: fluistercompressoren en industriële compressoren en nog een aantal andere uitvoeringen. Op bouwplaatsen wordt meestal gekozen voor verrijdbare compressoren.

Fluistercompressor voor stiller werken

Fluistercompressoren zijn een goede keuze voor werkplaatsen waar het geluidsniveau een probleem kan zijn, zoals in woonwijken of kantoren. Deze compressoren zijn speciaal ontworpen om stiller te zijn dan andere soorten compressoren, ze produceren zeer weinig geluid, wat uw gehoor beschermt en waardoor iedereen in de ruimte zich nog steeds prima verstaanbaar kan maken. Ze zijn ook compact en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ideaal zijn voor kleine werkruimtes.

Industriële compressor als zwaarder geschut

Industriële compressoren zijn geschikt voor zwaardere toepassingen, zoals grote werkplaatsen of industriële productieomgevingen. Ze hebben een hogere luchtopbrengst en kunnen hogere drukken leveren dan fluistercompressoren. Industriële compressoren zijn ook duurzamer en betrouwbaarder dan fluistercompressoren, wat hen geschikt maakt voor intensief gebruik.

Specificaties van een compressor

Naast het kiezen van het type compressor, is het goed om rekening te houden met andere factoren, zoals de tankgrootte, de motorvermogen, de luchtopbrengst en de werkdruk. Het is ook belangrijk om te kijken naar de accessoires die beschikbaar zijn, zoals luchtslangen en luchtgereedschap. Of u nu een kleine werkplaats hebt of een grote industriële productieomgeving, er is altijd een compressor die aan uw specifieke behoeften voldoet. Laat ons u adviseren wat de beste keuze is voor uw werkplaats.

Wij staan klaar om u te adviseren!

Bij het kiezen van de juiste compressor voor uw specifieke situatie, is het van belang om rekening te houden met de omgeving en toepassing. Voor ieder project heeft Rufast een bijpassende oplossing. Wij bespreken graag samen met u wat het beste past en adviseren u over de juiste apparatuur. Neem contact met ons op via 073-6330300 of salessupport@rufast.nl voor advies. U kunt tijdens kantooruren ook gebruik maken van onze WhatsApp chat rechtsonder op de website.