fbpx

Niet- & kramapparaten

Niet- en kramapparaten voor ieder project

Niet- en kramapparaten zijn onmisbaar gereedschap voor de professionele houtbewerker en timmerman. Deze apparaten zijn ontworpen om nietjes en krammen snel en gemakkelijk in hout en andere materialen te schieten, waardoor het werk sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten nietapparaten en kramapparaten beschikbaar, afhankelijk van het soort werk dat moet worden gedaan. Zo zijn er handtackers die geschikt zijn voor kleinere klussen, zoals het bevestigen van stoffen op meubels of het ophangen van posters. Voor grotere projecten, zoals het bevestigen van dakbedekking of het maken van houten constructies, zijn er pneumatische niet- en kramapparaten die op een compressor kunnen worden aangesloten. Met behulp van een handtacker wordt de kram of niet beter aangetrokken.

Verschil nietapparaat en kramapparaat

Nietapparaten schieten kleine metalen nietjes in het hout of andere materialen om ze op hun plaats te houden. Dit kan handmatig gebeuren met een handtacker of met een pneumatisch nietapparaat dat met perslucht werkt. Kramapparaten schieten grotere metalen krammen in het hout of andere materialen, en worden vaak gebruikt voor het bevestigen van dakbedekking, het bouwen van hekken en het installeren van ondervloeren. Voor hardere dikker isolatiematerialen hebben wij zelfs nieten en krammen met lengtes tot wel 160 mm. Gebruik het juiste type nietapparaat of kramapparaat voor het project dat moet worden uitgevoerd. Nietjes en krammen zijn er in verschillende lengtes en diktes, wij adviseren u graag bij uw keuze.

Veiligheid voorop bij gebruik machines

Veiligheid is ook belangrijk bij het gebruik van niet- en kramapparaten. Zorg ervoor dat de machine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroomvoorziening voordat u nietjes of krammen vervangt. Draag ook altijd een veiligheidsbril en zorg ervoor dat er geen mensen of dieren in de buurt zijn wanneer u de machine gebruikt.

Wij staan klaar om u te adviseren!

Het gebruik van de juiste nietapparatuur is van cruciaal belang bij het volbrengen van uw projecten. Bij het kiezen van het juiste kramapparaat is het van belang om rekening te houden met de toepassing. Voor ieder project heeft Rufast een bijpassende oplossing. Wij bespreken graag samen met u wat het beste past en adviseren u over de juiste materialen. Neem contact met ons op via 073-6330300 of salessupport@rufast.nl voor advies. U kunt tijdens kantooruren ook gebruik maken van onze WhatsApp chat rechtsonder op de website.