fbpx

Platkopschroeven

Turbofix platkopschroeven

Turbofix platkopschroeven, ook wel bekend als spaanplaatschroeven, zijn zonder meer de meest bekende schroeven. Spaanplaatschroeven worden vaak als standaard product gezien en zijn daarom in iedere bouwmarkt verkrijgbaar. Het is echter zeer belangrijk om op de kwaliteit van de schroef te letten. Bij Rufast garanderen wij u uitstekende kwaliteit. 

Wat zijn platkopschroeven?

Rufast Turbofix schroeven hebben een platte kop die bij het indraaien mooi in het hout is verzonken. De kop ligt op deze manier gelijk met het materiaal. Platkopschroeven kunnen praktisch in alle houtsoorten worden verwerkt. Turbofix houtschroeven zijn verkrijgbaar in wit- en geel verzinkt (gegalvaniseerd) en gehard RVS. 

Rufast heeft een zeer uniek standaard assortiment gehard RVS. Voorboren is in principe niet meer nodig; de schroef heeft direct grip en splijting van het materiaal wordt voorkomen. Hierdoor breekt de schroefkop niet in de hardere houtsoorten. Deze RVS soort is gehard en daardoor magnetisch, maar roest niet en dus ideaal voor in hardhout. Turbofix schroeven RVS zijn verkrijgbaar met Torx-aandrijving in de kop, voor extra snelle en eenvoudige montage.

Rufast platkopschroeven zijn van de hoogste industriekwaliteit en hebben een aantal unieke eigenschappen.

Freeskop

Rufast Turbofix schroeven verzinken zich gemakkelijk in het hout door de speciale gefreesde schroefkop die de oppervlakte van het materiaal niet beschadigd. Dankzij de freesvlakken onder de kop kan de schroef zonder voorboren en voorsoevereinen in zelfs de hardste houtsoorten worden verwerkt, bijvoorbeeld in douglas. De platte bovenkant van de kop sluit het schroefgat en laat geen beschadigende vezels achter, een zuivere afwerking dus! Verkrijgbaar met een Pozidrive (kruiskop) of Torx indruk voor een betere grip!

Schachtribben

Rufast Turbofix spaanplaatschroeven met deeldraad hebben schachtribben. Hierdoor wordt onder andere het indraaimoment verlaagd, omdat het schroefgat wordt vergroot. Schachtribben verminderen de wrijving op de schacht en dit verhoogt de sterkte van de schroef.

Turbodraad

De turbodraad loopt helemaal tot aan de punt. De speciale schroefdraad zorgt voor een lager indraaimoment. Er hoeft dus met minder kracht gewerkt te worden. Het inschroeven met een Turbodraad gaat sneller dan met een normale schroefdraad. Dit betekent dat er meer schroeven verwerkt kunnen worden in een kortere tijd (acculading).

Zaagtanden

De zaagtanden op de schroef zijn één van de unieke eigenschappen van de Rufast Turbofix platkopschroeven, omdat de schroef deels een gekartelde schroefdraad betreft. Ze verruimen het gesoevereinde gat en snijden alle vezels van het materiaal met gemak door. 

Snijpunt

Door de speciale snijpunt is er minder kracht en inspanning nodig, maar een hoge uittrekweerstand blijft gewaarborgd. De snijpunt doorsnijdt het materiaal, waardoor de splijting van het materiaal wordt verminderd en het beschadigen aan de toplaag tegen houdt. De snijpunt van Rufast Turbofix schroeven zorgt voor een snelle start! Voorboren is bij de platkopschroeven RVS gehard niet meer nodig; de schroef heeft direct grip en splijting van het materiaal wordt voorkomen dankzij de speciale snijpunt.

Turbofix platkopschroeven groot inkopen?

Rufast is leverancier van bevestigingsmaterialen voor de (tuin)houtbouw. Wij leveren een groot assortiment aan diverse schroeven, nagels en nieten aan bouw en industrie. Rufast schroeven zijn uit voorraad leverbaar in grote aantallen. Vraag naar de mogelijkheden via 073-6330300 of neem contact met ons op via salessupport@rufast.nl.