fbpx

Schotelkopschroeven

Schotelkopschroeven

Schotelkopschroeven zijn echte houtbouwschroeven en zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden van houten balken en dragende houtconstructies. Van houten speeltoestellen tot grote houtskeletbouw projecten, de schotelkopschroef is ideaal wanneer u op zoek bent naar een schroef voor een extra stevige verbinding.

Wat zijn schotelkopschroeven?

Schotelkopschroeven worden ook wel tellerkopschroeven, flenskopschroeven of lenskopschroeven genoemd. De naam hebben ze te danken aan de grote ronde kop. Deze grote schotelkop heeft een groot klembereik en zorgt ervoor dat het hout extra goed wordt aangetrokken. De kop ligt mooi op het hout waardoor het hout niet scheurt. Ook de speciale voorsnijpunt voorkomt splijting van het hout. 

Snelle en eenvoudige bevestiging

De tellerkopschroef wordt gezien als de vervanger van slotbouten en houtdraadbouten. Ze zijn vele malen sneller en eenvoudiger te bevestigen en de afwerking ziet er bovendien een stuk netter uit. De lenskopschroef heeft een Torx aandrijving, waardoor het inschroeven extra makkelijk gaat. Ieder doosje lenskopschroeven wordt geleverd met een gratis bijpassend TX-bitje. 

Verschillende soorten en maten schotelkopschroeven

Schotelkopschroeven zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, van gegalvaniseerd tot gehard RVS en van extra verzinkt tot zwart gelakt. Daarnaast zijn ze op aanvraag leverbaar in iedere gewenste RAL-kleur. Schotelkopschroeven zijn leverbaar in diktematen van 5.0 t/m 10.0 mm en lengtes van 30 t/m 600 mm. Voor ieder project, de juiste schroef!

RVS A4

Werkt u aan zee of in een omgeving met chloor? Dan adviseren wij altijd schotelkopschroeven RVS A4 te gebruiken. Andere (RVS) soorten zullen na verloop van tijd toch corroderen. RVS A4 heeft een zeer hoge corrosiebestendigheid en is bestand tegen hoge zoutgehaltes, chloor en (looi)zuren in hout. 

Schotelkopschroeven zakelijk bestellen?

Rufast is een groothandel op het gebied van bevestigingsmaterialen en aanverwante artikelen, zoals apparaten, speciaal voor de (tuin)houtbouw. Schotelkopschroeven zijn uit voorraad leverbaar in grote aantallen, waardoor schotelkopschroeven groot inkopen mogelijk is. Heeft u advies nodig over welke schotelkopschroef of andere schroeven het beste bij uw project past? Geen probleem! Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden via salessupport@rufast.nl en 073-6330300.