fbpx

Tellerkopschroeven / Schotelkopschroeven

Tellerkopschroeven / Schotelkopschroeven

Tellerkopschroeven zijn echte houtbouwschroeven en zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden van houten balken en dragende houtconstructies in de bouw. Van houten speeltoestellen tot grote houtskeletbouw projecten, de tellerkopschroef is ideaal wanneer u op zoek bent naar een schroef voor een extra stevige verbinding. Grote pluspunten aan deze schroef zijn het grote klembereik en de handige Torx aandrijving voor snel en gemakkelijk inschroeven. Bekijk de vele soorten, maten en uitvoeringen van onze Rufast tellerkopschroeven.

Wat zijn tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven worden ook wel flenskopschroeven, lenskopschroeven of schotelkopschroeven genoemd. De naam hebben ze te danken aan de grote ronde kop. Deze grote tellerkop heeft een groot klembereik en zorgt ervoor dat het hout extra goed wordt aangetrokken. De kop ligt mooi op het hout waardoor het hout niet scheurt. Ook de speciale voorsnijpunt voorkomt splijting van het hout wat de constructie ten goede komt. 

Snelle en eenvoudige bevestiging met de flenskopschroef

De tellerkop schroef wordt gezien als de vervanger van slotbouten en houtdraadbouten. Tellerkopschroeven hebben een Torx aandrijving, waardoor het inschroeven extra makkelijk gaat. Ieder doosje Rufast flensschroeven wordt dan ook geleverd met een gratis bijpassend TX-bitje

Verschillende soorten en maten tellerkop schroeven

Tellerkopschroeven zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, van gegalvaniseerd tot gehard RVS en van extra verzinkt tot zwart gelakt. Zo ook bijvoorbeeld geel verzinkte tellerkop schroeven Daarnaast zijn ze op aanvraag leverbaar in iedere gewenste RAL-kleur. Tellerkop schroeven zijn leverbaar in diktematen van 5.0 t/m 10.0 mm en lengtes van 30 t/m 600 mm. Wij adviseren u graag: voor ieder project, vindt u bij ons de juiste schroef!

De RVS A4 tellerkopschroef

Werkt u aan zee of in een omgeving met chloor? Dan adviseren wij altijd tellerkopschroeven RVS A4 te gebruiken. Andere (RVS) soorten zullen na verloop van tijd toch corroderen. RVS A4 heeft een zeer hoge corrosiebestendigheid en is bestand tegen hoge zoutgehaltes, chloor en (looi)zuren in hout. 

Tellerkopschroeven zakelijk bestellen?

Rufast is een groothandel op het gebied van bevestigingsmaterialen en aanverwante artikelen, zoals apparaten, speciaal voor de (tuin)houtbouw. Tellerkopschroeven zijn uit voorraad leverbaar in grote aantallen, waardoor schotelkop schroeven groot inkopen mogelijk is. Heeft u advies nodig over welke flenskopschroef of andere schroeven het beste bij uw project past? Geen probleem! Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden via salessupport@rufast.nl en 073-6330300.