fbpx

Rufast (hout)bouwt aan een duurzame toekomst

Bij Rufast geloven we in een betere toekomst en we zetten ons in om die toekomst vandaag te realiseren. Gelegen op een prachtige locatie aan de A59,  is ons gebouw niet alleen een baken van innovatie, maar ook een toonbeeld van milieubewustzijn en duurzaamheid.

Houtbouw: Een Groene Keuze
Ons gebouw is ons eigen visitekaartje; speciaal voor de houtbouwer. Het pand is gebouwd uit hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Deze keuze voor houtbouw biedt niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling, maar vermindert ook de koolstofvoetafdruk aanzienlijk. We omarmen het idee dat duurzaam bouwen niet alleen goed is voor ons, maar ook voor de wereld om ons heen. Met ons gebouw willen we de bouwwereld inspireren om vaker te kiezen voor houtbouw en daarmee voor duurzaamheid.

200 Zonnepanelen: Energie uit de Zon Je ziet ze niet direct, maar ons gebouw is voorzien van maar liefst 200 zonnepanelen. Deze panelen vangen de zonnestralen op en zetten ze om in schone, hernieuwbare energie. Dit betekent dat we niet alleen ons eigen energieverbruik dekken, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu door het verminderen van de vraag naar fossiele brandstoffen.

Zonneluifels: Slimme Zonwering voor Energie-efficiëntie 
Naast onze zonnepanelen hebben we ook zonneluifels geïnstalleerd, die fungeren als grote schuivende lamellen voor onze ramen. Deze innovatieve zonwering biedt niet alleen een aangename binnen-omgeving door het beheersen van de lichtinval en temperatuur, maar draagt ook bij aan onze energie-efficiëntie. Door de inval van direct zonlicht te verminderen, verminderen we de behoefte aan actieve koeling en verlichting, en kunnen zo op energie besparen.

Bamboe Gevelbekleding: Schoonheid en Duurzaamheid Onze gevel is bedekt met bamboe, een van ‘s werelds snelst groeiende en meest duurzame materialen. Dit zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar laat ook zien dat we serieus werk maken van het gebruik van duurzame bronnen.

Elektrisch Wagenpark: Stil en Schoon                                                        Ons wagenpark is een tastbaar bewijs van onze toewijding aan milieuvriendelijke mobiliteit. Onze elektrische auto’s rijden geruisloos door heel Nederland en verminderen de uitstoot van schadelijke gassen en dragen bij aan een schonere luchtkwaliteit voor ons allemaal.

Wadi’s en Infiltratiekratten: Natuurlijke Waterbeheerders Wadi’s zijn slimme afwateringssystemen die regenwater opvangen, zuiveren en teruggeven aan de grond. Onze infiltratiekratten zijn ondergrondse voorzieningen voor de infiltratie van regen- en grondwater. Ze spelen beide een cruciale rol in het behoud van lokale ecosystemen en zorgen ervoor dat ons terrein groen blijft, zelfs na hevige regenval.
Warmtepomp: Efficiënt Verwarmen en Koelen                                        Onze warmtepomp haalt warmte uit de aarde en de lucht om ons gebouw te verwarmen en te koelen. Dit efficiënte systeem vermindert onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en draagt bij aan energiezuinigheid.

Bij Rufast zien we duurzaamheid als een verantwoordelijkheid en een kans. Wij ontvangen u graag in ons BENG pand, waar we bouwen aan een groenere morgen.