fbpx

Turbofix

Turbofix schroeven zijn onze platkopschroeven (verzonken kop) met een grove draad. Ze zijn leverbaar in wit verzinkt, RVS gehard en enkele maten in geel verzinkt. De grove schroefdraad zorgt ervoor dat de schroef snel in het hout kan worden geschroefd, vandaar ‘’turbo’’. De turbodraad loopt helemaal tot aan de punt. De speciale schroefdraad zorgt voor een lager indraaimoment. Er hoeft dus met minder kracht gewerkt te worden. Het inschroeven met een Turbodraad gaat dus sneller dan met een normale schroefdraad. Dit betekent dat er meer schroeven verwerkt kunnen worden in een kortere tijd. Rufast Turbofix schroeven zijn van de hoogste industriekwaliteit en hebben een aantal unieke eigenschappen. Deze speciale schroeven kunnen praktisch in alle houtsoorten worden verwerkt en zijn voorzien van het SKH keurmerk.

Rufast Turbofix schroeven

Rufast heeft een zeer uniek standaard assortiment gehard RVS. Voorboren is in principe niet meer nodig, want de schroef heeft direct grip en splijting van het materiaal wordt voorkomen. Hierdoor breekt de schroefkop niet in de hardere houtsoorten. Deze RVS soort is gehard en daardoor magnetisch, maar roest niet en dus ideaal voor in hardhout!

Snelle start met Turbofix schroeven

Door de speciale snijpunt is er minder kracht en inspanning nodig, maar een hoge uittrekweerstand blijft gewaarborgd. De snijpunt doorsnijdt het materiaal, waardoor de splijting van het materiaal wordt verminderd en het beschadigen aan de toplaag tegen houdt. De snijpunt van Rufast Turbofix schroeven zorgt voor een snelle start!

Zaagtanden

De zaagtanden op de schroef zijn één van de unieke eigenschappen van de Rufast Turbofix schroeven, omdat de schroef deels een gekartelde schroefdraad betreft. Ze verruimen het gesoevereinde gat en snijden alle vezels van het materiaal met gemak door.

Turbofix schroeven voordelen

De turbodraad loopt helemaal tot aan de punt. De speciale schroefdraad zorgt voor een lager indraaimoment. Er hoeft dus met minder kracht gewerkt te worden. Het inschroeven met een Turbodraad gaat sneller dan met een normale schroefdraad. Dit betekent dat er meer schroeven verwerkt kunnen worden in een kortere tijd (acculading).

Schachtribben

Rufast Turbofix schroeven met deeldraad hebben schachtribben. Hierdoor wordt onder andere het indraaimoment verlaagd, omdat het schroefgat wordt vergroot. Schachtribben verminderen de wrijving op de schacht en dit verhoogt de sterkte van de schroef.

Het gemak van Turbofix

Rufast Turbofix schroeven verzinken zich gemakkelijk in het hout door de speciale gefreesde schroefkop die de oppervlakte van het materiaal niet beschadigd. Door de freesvlakken onder de kop kan de schroef zonder voorboren en voorsoevereinen in zelfs de hardste houtsoorten worden verwerkt. De platte bovenkant van de kop sluit het schroefgat en laat geen beschadigende vezels achter, een zuivere afwerking dus!

Verkrijgbaar met een Pozidrive (kruiskop) of Torx indruk voor een betere grip!