fbpx

OVER RUFAST

Voor de Houtbouw

Rufast® is een groothandel en het team bestaat uit 15 medewerkers. Rufast® levert al ruim 20 jaar verschillende goederen aan bouwbedrijven, (tuin) houtbouw bedrijven en industrie. Wij profileren ons als groothandel in de pneumatische- en gashechtmachines en bieden daarbij de bijbehorende materialen en aanverwante artikelen. Rufast® zet zich in om pasklare oplossingen te verzinnen binnen iedere vorm van bevestiging. Wij staan voor klantgerichtheid, kwaliteit en innovatie.

Rufast® staat bekend om de uitstekende service. Bij Rufast® kun je terecht voor reparatie en onderhoud aan je apparaten en compressoren. Wij kunnen u voorzien van losse onderdelen voor bijna ieder merk apparatuur.

SERVICE

Wij zijn in staat om snel en deskundig uw defecte apparaat in onze eigen werkplaats te repareren. Bij spoedmeldingen die wij niet binnen 48 uur kunnen verhelpen bieden wij u de mogelijkheid om een soortgelijk apparaat tijdelijk in bruikleen te nemen. Vraag naar de voorwaarden.

ONDERHOUD

Wilt u niet wachten op een storingsmelding, dan kunnen wij u ook preventieve onderhoudsbeurten aanbieden. Op deze manier beperkt u eventuele storingen tot een minimum. Regelmatig preventieve service betekent een hogere graad van inzetbaarheid van uw apparaten.

ONDERDELEN

Wij hebben de meest gebruikelijke onderdelen op voorraad en snel leverbaar. Op aanvraag kunnen wij kant en klare reparatie-sets leveren. Dit is een combinatiepakket, speciaal samengesteld om snel en gemakkelijk een groot deel van veel voorkomende reparaties aan uw apparatuur te verhelpen.

Geschiedenis

In 1998 ontstond de gedachte om een eigen zaak te beginnen en werd het bedrijf ‘handelsonderneming Rutec’ aan huis opgericht. Handelsonderneming Rutec bouwde steeds verder uit, in zowel mankracht als in assortiment.
In de loop van 2005 was het dan zover; Rufast® werd geboren en het nieuwe pand werd betreden. Dit nieuwe pand had uitstekende voorzieningen, van waaruit de klant een nog betere service kon worden geboden. Uiteindelijk werd ook het pand ernaast overgenomen, waardoor de groei van Rufast® kon worden gecontinueerd.
15 jaar lang hebben we onze klanten kunnen voorzien van ons brede en ruime assortiment vanuit het pand op de Vimmerik in Nieuwkuijk, maar in 2020 was het tijd geworden voor de volgende stap. Rufast® heeft een nieuw en groter pand laten bouwen waarbij hout en beton zijn gecombineerd, gevestigd op een prachtige locatie aan de A59. Vanuit hier bouwen wij verder aan de toekomst.
In 2020 bestond Rufast® alweer 22 jaar. Inmiddels werken er 15 mensen bij Rufast® en bouwen we verder aan de toekomst. Met elkaar blijven wij de kwaliteit van onze dienstverlening versterken en ons assortiment verbeteren.

1998

Handelsonderneming Rutec opgericht

1998
2005

Rufast opgericht

2005
2023

25 Jaar Rufast

2023

MISSIE

                                                             Technische ontwikkelingen zijn zeer belangrijk in onze branche. Stilstaan is achteruitgaan. Rufast® heeft als missie steeds meer klanten van innovatieve producten te voorzien om de productiviteit te verhogen.

VISIE

                                                                        Rufast groeit. Rufast streeft ernaar middels innovaties een steeds breder kwalitatief assortiment te ontwikkelen die de klanten in onze branches voorzien. Rufast® heeft als doel steeds meer eigen merk te ontwikkelen en deze producten als eerste succesvol op de markt te brengen. Continu blijven groeien dus (in omzet, aantal klanten en producten), ook in de toekomst.

stage bij Rufast

ERKEND LEERBEDRIJF

Voor ruim 500.000 (MBO)studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. De wet educatie en beroepsonderwijs verplicht studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (BPV). Bij Rufast zijn we verheugd dat we hieraan mogen bijdragen.

WAT BIEDT RUFAST JOU?

Wij bieden studenten een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn/haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij/zij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.                                                                        Wij stellen een praktijkbegeleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en coachen. Bij Rufast® maken we tijd, ruimte en middelen vrij voor de praktijkbegeleider en de student om op goede wijze de taken uit te kunnen voeren.

STAGE LOPEN BIJ RUFAST?

Wij werken samen met de onderwijsinstelling en SBB en verstrekken daarbij de benodigde informatie. Hierbij geven we akkoord voor het vermelden van de bedrijfsgegevens in het openbare register van erkende leerbedrijven binnen het SBB. Wil jij stage lopen bij Rufast? Neem dan contact met ons op. We kijken graag of wij je een leerzame stage aan kunnen bieden.

BEURZEN

In november 2017 heeft Rufast deelgenomen aan de Hout Pro + Beurs. Dit is een beurs voor de houtverwerkende industrie en aanverwante sectoren. De beurs is in het leven geroepen omdat er behoefte was aan een goede vakbeurs voor de professionele houtbewerkingsbranche. Er stonden in 2017 totaal 199 standhouders op de beurs en telde ongeveer 11.800 professionele bezoekers en studenten.

Rufast presenteerde op de beurs onder andere de TackScrew. Dit zijn schroeven op rol die in hout worden geschoten met behulp van een roltacker. Het grootste voordeel van de TackScrew is de verhoogde productiviteit. De TackScrew wordt het meest gebruikt voor het snel maken van tuinschermen, bekistingen en houtconstructies. De schietschroeven zijn echte schroeven en door de torsing en speciale lijmcoat zit de schroef zeer vast. De TackScrew is in meerdere lengtes, dikten en uitvoeringen (RVS en verzinkt, torx en kruiskop) verkrijgbaar.Naast de TackScrew heeft Rufast op de beurs een verftafel laten zien waar planken mooi zwart geverfd werden. Verder werden paaldragers voor eiken overkappingen, verschillende schotelkopschroeven en de zwarte bevestigingsmiddelen getoond. Het was een zeer geslaagde en succesvolle beurs. Bedankt voor jullie bezoek!

In 2022 zal Rufast weer deelnemen aan beurzen. Later zullen wij bekend maken welke dit zijn en zullen we jullie op de hoogte houden via onze social media kanalen. Wil je niets missen? Volg ons dan snel op LinkedIn, Instagram en Facebook!