fbpx

Materialen

Rufast groothandel in materialen voor de houtbouw

Houtbouw is een populaire constructiemethode die wordt gebruikt bij het bouwen van huizen, schuren, tuinhuisjes en andere soortgelijke constructies. Om een stevige en duurzame constructie te realiseren, is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Enkele veelgebruikte materialen voor de houtbouw zijn schroeven, spijkers, pluggen en krammen.

Rufast schroeven in alle soorten en maten

Schroeven zijn de meest gebruikte bevestigingsmaterialen bij houtbouw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waaronder vlonderschroeven, gevelschroeven, constructieschroeven, schotelkopschroeven en staalplaatschroeven. Elk type schroef heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen, afhankelijk van de toepassing. Schroeven die erg handig zijn, zijn onze schietschroeven ofwel tackscrews.

Spijkers los of op rol

Spijkers zijn een andere veelgebruikte bevestigingsmethode bij houtbouw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes en kunnen worden gebruikt om houten planken, balken, rachels en frames aan elkaar te bevestigen. Er zijn speciale spijkers verkrijgbaar voor verschillende toepassingen, zoals dakspijkers, betonnagels en underlayment of ander plaatmateriaal. Deze verkopen wij ook op rol voor extra snel werken. Kijk daarvoor eens bij onze coilnails.

Pluggen voor een extra stevige constructie

Pluggen worden gebruikt om schroeven en spijkers te bevestigen in materialen zoals beton, metselwerk en baksteen. Er zijn verschillende soorten pluggen verkrijgbaar, waaronder hamerpluggen, slagpluggen en metalen kozijnpluggen. Krammen en nieten zijn kleine, gebogen metalen pinnen die worden gebruikt om stoffen en materialen zoals gaas, plastic folie, plaatmaterialen en dakbedekking op houten constructies te bevestigen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn gemakkelijk aan te brengen met een kram- of nietapparaat.

Wij staan klaar om u te adviseren!

Het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen is van cruciaal belang voor een stevige en duurzame constructie bij houtbouw. Bij het kiezen van de juiste materialen is het van belang om rekening te houden met de toepassing. Voor ieder project heeft Rufast een bijpassende oplossing. Wij bespreken graag samen met u wat het beste past en adviseren u over de juiste materialen. Neem contact met ons op via 073-6330300 of salessupport@rufast.nl voor advies. U kunt tijdens kantooruren ook gebruik maken van onze WhatsApp chat rechtsonder op de website.