fbpx

Nieten & krammen groot

Bij Rufast BV® kunt u terecht voor grote nieten, middelzware en zware krammen, welke voor diverse branches worden gebruikt. In (zwaar) gegalvaniseerd en RVS uitgevoerd in verschillende pootlengtes. Deze materialen kunnen veelal in alle merken apparaten.

Nieten en krammen in groot formaat

Grote nieten en krammen zijn bevestigingsmaterialen die worden gebruikt voor het verbinden van grote oppervlakken of materialen in allerlei dikten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en typen, afhankelijk van de toepassing waarvoor ze worden gebruikt.

Stevig bevestigen

Grote nieten zijn meestal gemaakt van staal en hebben een platte, brede kop en een lange, dunne schacht met scherpe punten aan de onderkant. Ze kunnen worden gebruikt om materialen zoals hout, leer en kunststoffen aan elkaar te bevestigen. Deze worden in een nietpistool of nietapparaat geplaatst en worden aangebracht door druk uit te oefenen op de trekker van het apparaat. Dit zorgt ervoor dat de scherpe punten door het materiaal heen dringen en aan de andere kant een brede, platte kop vormen om de materialen stevig aan elkaar te bevestigen.

Verschil tussen krammen en nieten

Krammen daarentegen hebben een soortgelijk ontwerp. Ze hebben ook een platte, brede kop en scherpe punten, maar hebben een dikkere schacht. Krammen worden gebruikt om materialen vast te zetten. Ze worden in een kramapparaat of nietpistool geplaatst en aangebracht door het apparaat op het materiaal te plaatsen en op de trekker te drukken, waardoor de krammen door het materiaal heen worden gedrukt en zich aan de andere kant vastzetten.

Toepassing nieten en krammen

Grote nieten en krammen zijn ideaal voor gebruik bij projecten die een grote kracht vereisen om materialen stevig aan elkaar te bevestigen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen de klus snel klaren. Als u grote nieten en krammen nodig heeft voor uw project, zijn er veel verschillende maten en typen beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Zo zijn ze er in gegalvaniseerde uitvoering, maar ook (zwaar) verzinkt en RVS. Raadpleeg Rufast voor advies over welke nieten of krammen het beste zijn voor uw project.

Wij staan klaar om u te adviseren!

Voor ieder project een oplossing door gebruik van onze Rufast nieten en krammen. Wij kijken samen met u wat het beste past en adviseren u graag over de juiste materialen. Neem contact met ons op via 073-6330300 of salessupport@rufast.nl voor advies. U kunt tijdens kantooruren ook gebruik maken van onze WhatsApp chat rechtsonder op de website.