fbpx

Stripapparaten / Stripnailers

Stripapparaten / Stripnailers

Stripnagelapparaten worden ook wel stripnailers genoemd. Wij noemen ze stripapparaten omdat wij varianten in ons assortiment hebben, die naast nagels, ook echte schroeven op strip kunnen schieten. Stripnailers worden gebruikt voor het schieten van nagels en schroeven voor bijvoorbeeld houtskeletbouw, houten framing, gordingen en kisten. Daarnaast zijn stripapparaten ook zeer geschikt bij het maken van kratten, gevelelementen, (dak)spanten en zware houtverbindingen. Een stripspijkerapparaat kan dankzij het lange magazijn in moeilijk bereikbare hoeken komen en op deze manier erg precies schieten.

Wat is een stripnailer?

Stripnagelapparaten zijn tackers speciaal voor het schieten van bevestigingsmateriaal op strip. De apparaten hebben een lang magazijn dat geschikt is voor een voor een of meerdere strips. Het verschil in soorten stripspijkermachines zit in het soort magazijn. Bij Rufast zijn twee soorten verkrijgbaar; de apparaten die materiaal verwerken in een hoek van 21 graden en stripspijkertackers die nagels verwerken in een hoek van 34 graden.

Stripnagels

Stripnagels zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er roundhead nagels op strip en D-head stripnagels. Ook zijn ze verkrijgbaar in 21 graden en 34 graden. Bovendien zijn er strips verbonden met plastic of met papier.

Schroeven op strip

Stripschroeven zijn echte schroeven die geschoten kunnen worden. De schroeven zijn voorzien van torx- of pozidrive aandrijving en zijn hierdoor na het bevestigen, er weer gemakkelijk uit te draaien. Ideaal voor het bevestigen van tijdelijke verbindingen of juist het maken van extra stevige constructies.

 

Advies nodig bij het kopen van een stripnagelapparaat?

Wij leveren verschillende stripnagel tackers en andere apparaten en bevestigingsmaterialen. Heeft u hulp nodig bij uw keuze voor een stripapparaat? Geen probleem! Wij staan klaar om u te adviseren via salessupport@rufast.nl of bel naar 073-6330300.