fbpx

Schroeven

Schroeven voor de houtbouw

Rufast is de specialist op het gebied van schroeven. Schroeven zijn er in alle soorten en maten. Wij leveren diverse soorten schroeven aan houtbouw en industrie. Benieuwd welke schroef het beste bij uw project past? Neem een kijkje tussen onze producten op onze website. Komt u er niet uit? Geen probleem! Wij kijken samen met u naar de beste oplossing en adviseren u graag over de juiste schroef. Neem contact met ons op via 073-6330300 of salessupport@rufast.nl voor advies. Binnenkort kunt u gebruik maken van onze chat op de website.

Diverse soorten schroeven

Rufast biedt een ruim assortiment aan diverse soorten houtschroeven. Er is altijd een schroef die past bij uw houtbouw project. 

Schroeven met verzonken kop

De meest bekende is waarschijnlijk de schroef met verzonken kop, ook wel platkopschroef of spaanplaatschroef genoemd. Deze is bij Rufast beter bekend als Turbofix schroef en is leverbaar in verzinkt en RVS gehard. Uniek aan onze Turbofixschroef is de grove draad. Dit zorgt ervoor dat de schroef extra snel het hout in kan worden gedraaid.

De schroeven zijn voorzien van freesribben onder de kop en een scherpe snijpunt. Afhankelijk van de maat zijn de schroeven leverbaar in voldraad of deeldraad. 

Gevelschroeven

Een ander populair product bij Rufast zijn de schroeven voor het bevestigen van gevelbekleding. Dit worden gevelschroeven (of potdekselschroeven) genoemd en zijn perfect voor potdekselen, het bevestigen Zweeds rabat, gevelelementen of gevelbeplating. Voor het monteren van zwarte of antracietkleurige gevelbekleding leveren wij de gevelschroef ook in het zwart en antraciet.

Vlonderschroeven

Naast gevelschroeven, hebben wij ook speciale vlonderschroeven in het assortiment. Dit zijn schroeven met een kleine lenskop en zijn ideaal voor het monteren van vlonderplanken. De schroeven zijn van gehard RVS (roest en breekt niet) en daardoor zeer geschikt voor buitengebruik. De vlonderschroeven zijn naast gewoon RVS gehard ook verkrijgbaar met een bruine kop. Zo valt de schroef helemaal niet op in het vlonderterras.

Schotelkopschroeven 

Schotelkopschroeven, ook wel tellerkopschroeven genoemd, zijn andere veel gebruikte schroeven van Rufast. De schotelkopschroef heeft een extra grote kop die het hout goed aantrekt. Deze grote schotelkop zorgt er ook voor dat het hout niet splijt. Schotelkopschroeven worden veel gebruikt bij zware houtconstructies, bijvoorbeeld bij houtskeletbouw en eikenbouw. De tellerkopschroef is verkrijgbaar in RVS, RWS en gegalvaniseerd. 

Bandschroeven

Wij leveren ook schroeven op rol en bandschroeven. Schroeven op band zitten per 50 stuks bevestigd op een kwalitatieve plastic band en kunnen eenvoudig verwerkt worden door een bandschroefmachine, op accu of stroom. 

Schroeven op rol

Schroeven op rol worden ook wel schietschroeven of Tackscrew genoemd. Deze schroeven zitten op een plastic band of zijn draadverbonden. Ze worden met een tacker op lucht in het hout geschoten en kunnen dankzij de torx- of kruiskop eenvoudig gedemonteerd worden, mocht dit nodig zijn. Het grote voordeel van schietschroeven is de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Daarnaast zit een schroef veel steviger in het hout dan bijvoorbeeld een nagel.

Overige schroeven

Naast deze populaire schroeven, hebben wij ook allerlei andere soorten in ons assortiment. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan diverse constructieschroeven, dakplaatschroeven, gipsschroeven, poortschroeven en vleugelboorschroeven. Informeer ernaar via salessupport@rufast.nl of 073-6330300. 

Veel van onze schroeven zijn op aanvraag leverbaar in iedere gewenste RAL-kleur. Zo kunt u een kleur kiezen die precies aansluit bij het materiaal wat u gebruikt. De poedercoating is tevens een extra beschermend laagje voor de schroef, waardoor corrosie minder kans krijgt.

Schroeven zakelijk bestellen?

Met een groot magazijn en voldoende palletplaatsen is er bij Rufast de mogelijkheid om schroeven groot in te kopen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een pallet gevelschroeven? Bij Rufast bent u aan het juiste adres. Toch liever wat minder? Ook voor overdozen kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op via salessupport@rufast.nl of 073-6330300 of vraag eenvoudig online een offerte aan.